Peter And Gordon* – I Feel Like Going Out / The Quest For The Holy Grail

  • Posted on March 9, 2018 at 7:56 AM

Peter and Gordon waren een Brits popduo uit de jaren zestig van de 20e eeuw. Peter Asher en zijn zus Jane peter And Gordon* – I Feel Like Going Out / The Quest For The Holy Grail in de jaren vijftig jeugdacteurs.

In 1955 traden ze samen op in een aflevering van de televisieserie The Adventures of Robin Hood. 500 songs that shaped rock’ van de Rock and Roll Hall of Fame. Het duo wist het succes tot in 1967 vast te houden, maar een eerste plaats lukte niet meer. Del Shannon, die het duo had leren kennen tijdens een gezamenlijke tournee door Australië.

Het was geen hit in het Verenigd Koninkrijk, maar haalde de negende plaats in de Amerikaanse Hot 100. Buddy Holly, dat in het VK de tweede en in de VS de veertiende plaats haalde. To know you, is to love you, goed voor een vijfde plaats in de Britse en een 24e plaats in de Amerikaanse hitparade. VK een zestiende plaats haalde en in de VS een zesde. In Nederland hebben Peter and Gordon nooit een toptienhit gehad. Woman scoorde met een vijftiende plaats in de Nederlandse Top 40 het hoogst.

  • Filed under: