Ik Heb Wel ”S Zon Dag – Skik – Skik

  • Posted on March 9, 2018 at 4:02 AM

Please forward this error screen to 31. Het dialectenwoordenboek Twents bevat 408 gezegden, 1462 ik Heb Wel ‘S Zon Dag – Skik – Skik en 17 opmerkingen. Alle woorden zijn toegevoegd door onze bezoekers.

Als iets niet klopt of ontbreekt kun je het zelf toevoegen of wijzigen. Log in of meld je daarvoor aan in de rechterkolom. An hard lopen he-j nich völ, iej mot op tied van hoes goan. A’j n vearkn veuroet wilt loatn loopn dan mö’j um an n stert trekn. Wat nen boer nich kent, dat vret e nich. Als het niet gaat zo als het moet, moet het maar zoals het gaat. A-j ie nen stet op beurt kiek ie altied veur nen gat.

Als je er bent, moet je er ook wezen. Als je iemand pijn wilt doen, moet je een stomp mes nemen. Als je om het geld bent getrouwd heb je een koe in de stal en een varken in bed. A’j om t geald trouwd bint, he’j ne koo in n stal en n vearkn in berre! A-j oolder wördt, wo’j wa wiezer mer nich altied klooker. A’j oolder wördt, wo’ j wa wiezer mer nie altied verstaandiger. Als je Twents kan praten moet je het om mij niet laten.

A’j Twents könt proat’n, mu’j ‘t um mie nich loat’n. A’j Plat kuiern könt, mö’j ’t nie loatn! Als jij het licht uit doet, hou ik het knopje wel vast. Nen boer tut zijn wief : aske ie licht oetdoot, haool ik knopke wa vast. Better n oons verstand as n poond geleardheaid! Aj gin kop hebt, ku’j nig noar boet’n kiek’n. De koo is vergett’n dat he kalf is west.

Loat vi’j boeten em’ brommers kieken? Daar komt het wel op neer. Dat is een over het paard getild persoon. Doe de deur eens even dicht. Gooi de plaank e’m in ut gat. He’j t verstaand in’n tuk zit’n ofzo?

  • Filed under: